« terug naar vorige pagina

MedGemak

MedGemak

De app MedGemak helpt u bij het zo goed mogelijk regelen van uw gezondheidszaken. Zo heeft u via uw telefoon 24/7 inzicht in uw medicijnen en bestelt u deze direct online. Met de handige inneemwekker stelt u eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Heeft u overdag geen tijd om uw huisarts te bellen voor een afspraak? Geen probleem! Met de app MedGemak regelt u dit gemakkelijk online waar en wanneer het u uitkomt.

MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Wilt u gebruik maken van de app MedGemak? Zorg er dan voor dat u zich eerst aanmeldt voor MijnGezondheid.net. U kunt zich hier aanmelden.  

Meer over MijnGezondheid.net leest u hier

Veilig en snel inloggen
Koppel de app MedGemak eenmalig aan uw MijnGezondheid.net account en log vervolgens standaard in met een 5-cijferige code. Deze methode waarborgt de hoogste privacy-eisen en wet- en regelgeving.

Online afspraken maken
Maak online een afspraak met uw huisarts of andere zorgverlener. Een afspraak maken kan 24 uur per dag; deze afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts te staan. U kunt de afspraak toevoegen aan uw eigen agenda en via de mail ontvangt u bevestiging en herinnering van de afspraak.

Online medicatie bestellen
Bestel uw herhaalmedicatie gemakkelijk online via uw smartphone of tablet. Dit scheelt u weer een bezoek aan uw apotheek.

Bericht sturen met bijlage
Heeft u een vraag over bijvoorbeeld een bepaalde lichamelijke klacht of over het gebruik van uw medicatie? Stel u vraag dan aan uw huisarts of apotheek via MedGemak. Bent u ongerust over een verdacht plekje of kunt u uw vraag lastig omschrijven? Stuur dan een foto mee. Via MedGemak kan dit op een betrouwbare en veilige manier. Het is mogelijk om foto’s en documenten als bijlage te versturen vanaf een IOS-apparaat en Android apparaat.

Handige inneemwekker instellen
Het tijdig en zorgvuldig innemen van uw medicijnen is erg belangrijk voor uw gezondheid. De handige inneemwekker van MedGemak helpt u hierbij. U stelt eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicatie in te nemen.

Ondersteuning
Heeft u hulp nodig bij het gebruik van MedGemak of MijnGezondheid.net? Laat het ons weten via ankonedoppen@hcdo.nl of meld het aan de assistente. Wij helpen u graag.

Tip: op de website www.mijngezondheid.net vindt u veelgestelde vragen en instructiefilmpjes.

 

Meer informatie over een digitaal consult

 • Instructie foto’s voor een digitaal consult

  Volg deze instructies als u een foto wil mailen voor een digitaal consult. Dat is nodig zodat de foto’s goed te beoordelen zijn door de huisarts. Foto’s sturen kan zinvol zijn bij onder andere huiduitslag, bultjes, of wonden. LET OP: bij moedervlekken of andere mogelijk verdachte plekjes kan de huisarts met alleen een foto vaak niet zeggen of het goed- of kwaadaardig is. Bij twijfel zult u dan toch op het spreekuur moeten komen.

  Stuur de foto’s via de beveiligde omgeving van het patiëntportaal van MijnGezondheid.net of met de app MedGemak. Stuur de foto’s met een beschrijving van de klachten. Bijvoorbeeld hoelang zit het er, is er jeuk, is er pijn, en als u zelf al een crème of zalf heeft gebruikt. De huisarts wil ook graag weten wat uw vraag is bij de foto.

  1. Zorg dat de foto’s scherp zijn. Controleer of de plek waar het om gaat scherp op de foto staat.
  2. Maak 1 overzichtsfoto van de plek waar het om gaat. Dus zet bijvoorbeeld de hele hand op een foto. Zo kan de dokter zien waar de afwijking precies zit.
  3. Maak 1 foto van dichtbij. Als het lukt, leg een centimeter langs de plek, zo heeft de dokter een idee hoe groot de plek is.